Vanguard News Network
VNN Media
VNN Digital Library
VNN Reader Mail
VNN Broadcasts

Old July 2nd, 2004 #1
Hooknosewitz
Guest
 
Posts: n/a
Default Nederlanders of Afrikaners aanwezig?

Zijn er Nederlands sprekende mensen hier?
Is daar Afrikaans sprekende mense hier?
 
Old July 2nd, 2004 #2
Herman van Houten
Ausrotter
 
Herman van Houten's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Walhalla
Posts: 4,018
Herman van Houten
Default 
Old July 2nd, 2004 #3
Kind Lampshade Maker
The paranormal silent type
 
Kind Lampshade Maker's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Where you least expect
Posts: 8,265
Kind Lampshade Maker
Default "GE MOET GEEN SCHRIK HEBBEN"

De verkiezingen van 13 juni liggen twee weken achter ons. Alles lijkt weer in zijn oude plooien te vallen. De traditionele partijen grijpen terug naar het 'business as usual'. In BelgiŽ betekent dat ook dat ze al snel in de oude kwalen hervallen. Yves Leterme zei voor de verkiezingen dat hij paars wou breken. Maar nu gaat hij dus in zee ... met de VLD en de SP.A. Met paars dus, dat door de Vlaamse kiezer werd weggestemd. Intussen vallen de eerste lijken uit de kast. Zo kampt de Vlaamse begroting met een tekort van 500 miljoen euro. Goed geboerd Bart Somers! Yves leterme mag het paarse puin opruimen. Samen met de partijen en politici die ervoor verantwoordelijk zijn. We wensen hem veel succes.

Meer dan een vrijblijvend babbeltje met het Vlaams Blok zit er nog niet in. Of zoals Manu Ruys het schreef in De Tijd: "Zeggen dat er met het Blok moet worden gepraat, maar niet mag worden samengewerkt, is absurd. Praten heeft geen zin, als bestuursakkoorden verboden blijven."

Schijnvertoning

Het Vlaams Blok mocht op de koffie bij Leterme. Bij de CD&V beseften ze maar al te goed dat ze de 1 miljoen kiezers van het Vlaams Blok niet zomaar konden negeren. Deden ze dat toch, dan riskeerden ze bij de volgende stembusgang helemŠŠl weggevaagd te worden. Maar meer dan een beleefdheidsbezoekje is het niet geworden.

Leterme had vooraf al duidelijk gemaakt dat hij wel eens wou praten met de kopstukken van het Vlaams Blok, maar samen een coalitie vormen? Nee, daar is geen sprake van. Achteraf verklaarde Leterme aan de pers dat het Vlaams Blok onredelijke communautaire eisen had gesteld en dat de partij koos voor het conflictmodel. "Ze willen dat BelgiŽ barst en daar doen wij niet aan mee".

Die motivatie maakt veel duidelijk. Manu Ruys in De Tijd: "Verrassend was de motivering van de weigering. Het Blok wil de onafhankelijkheid van Vlaanderen en de volledige splitsing van de sociale zekerheid, zei Leterme. Daarover is geen akkoord mogelijk. Leterme verwees niťt naar de aantijging van racisme, maar naar institutionele en politieke dossiers. Indirect bevestigt hij daarmee de stelling dat het Blok vooral uitgesloten blijft wegens zijn separatisme."

Na het beruchte Blok-arrest van Gent, had Manu Ruys al geschreven dat het Vlaams Blok niťt veroordeeld werd wegens racisme, maar omdat het een onafhankelijkheidspartij is die de wind in de zeilen heeft. En dus een bedreiging vormt voor het Belgische establishment. Manu Ruys werd in de pers weggehoond, maar krijgt nu het bewijs van zijn stelling.

Conflictmodel?

Volgens Leterme kiest het Vlaams Blok dus voor 'het conflictmodel'. Is dat zo? Nee, onze tien breekpunten waren heus niet zo extreem. Duidelijke eisen, dat wel. In de Vlaamse pers laat Yves Leterme uitschijnen dat hij de communautaire resoluties van het Vlaams Parlement wil hardmaken. Maar hoe hij dat gaat doen, zegt hij er niet bij. Ook over Brussel-Halle-Vilvoorde is de stoere taal van voor de verkiezingen geweken voor de zachte aanpak. We gaan daar wel eens over praten met de Franstaligen in het 'Forum'. In Vlaanderen roert Leterme de Vlaamse trom, in de Waalse pers klinkt het "ge moet geen schrik hebben". Splitsing van de NMBS, van justitie, van de sociale zekerheid? Nee hoor, hoe kom je erbij? Leterme poogt het nog wat weg te stoppen, maar 'de tsjeven' zijn terug van weggeweest!

Voor de verkiezingen kiest men voor 'een beter bestuur' en het Vlaams belang. Na de verkiezingen kiest men voor de macht en dus voor BelgiŽ. Het is nooit anders geweest. Nee, de Franstaligen moeten geen schrik hebben voor Leterme of de 'big bang'. Geen 'conflictmodel' dus, maar het beproefde compromismodel. Wat dat betekent voor Vlaanderen, daar moeten we geen tekeningetje meer bij maken zeker?

Arme N-VA

U herinnert zich nog wel een glunderende Geert Bourgeois op de avond van 13 juni. De N-VA had zich dankzij een verstandshuwelijk met de Belgische machtspartij CD&V boven de kiesdrempel getrokken en sleepte 6 parlementszitjes in de wacht. Maar de blinde euforie van de verkiezingsavond zou wel eens snel kunnen plaats maken voor de pijnlijke ontnuchtering als blijkt dat de N-VA wordt fijngeknepen in de zogenaamde 'tripartite', eigenlijk een regering van vijf traditionele partijen.

Vooral voor de trouwe maar arme N-VA-kiezers dreigt straks een zware kater. Want Bourgeois en De Wever zijn de bocht al aan het maken. Eerst heette het dat men in geen geval met de socialisten in een regering zou stappen. Maar die stoere uitspraak werd nog voor 13 juni ingetrokken.

En nadien kwam Brussel-Halle-Vilvoorde. In managementtermen heet dat de 'core-business' van de partij, de bestaansreden zeg maar. Als de partij daarop inbindt, kan ze het wel schudden. En toch, ze doen het. Het Volksunievirus slaat opnieuw toe. U gelooft het niet?

Welaan dan, de N-VA-bocht in drie stappen:"We stappen niet in een regering als de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde geen feit is. Dat kan snel geregeld worden, want er is in Vlaanderen een ruime meerderheid." (voor de verkiezingen).
"Brussel-Halle-Vilvoorde moet gesplitst worden, maar dat is geen absolute voorwaarde. Het volstaat dat er waterdichte garanties zijn dat de splitsing er komt." (ook nog voor de verkiezingen, en na geschrokken reacties van kartelpartner CD&V).
"Natuurlijk zijn wij voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Maar zo eenvoudig is dat niet. Het zal niet op vijf minuten geregeld zijn. We moeten daarover onderhandelen met de Franstaligen in het Forum."
Moet er nog zand zijn? De Vlaamsnationale N-VA-kiezers kunnen straks niet meer beweren dat wij hen niet verwittigd hebben. Aan hen om te kiezen. Voor de partij of voor Vlaanderen?

Volkspartij

Er is de jongste dagen heel wat geschreven over de toekomst van het Vlaams Blok. Opiniemakers en politici blijven uitschreeuwen dat de partij wel een aanvaardbare gesprekspartner kan worden. Maar het Vlaams Blok moet dan eerst zijn programma afzweren en zijn boegbeelden bij het huisvuil zetten. Laat daarover geen twijfel bestaan, noch van het ene noch van het andere kan enige sprake zijn.

Op 13 juni kozen 1 miljoen Vlamingen voor het Vlaams Blok. Omwille van onze klare taal, van onze rechtlijnigheid, van onze trouw aan het gegeven woord en aan onze principes. Wij gaan die 1miljoen kiezers niet teleurstellen.

Of wij op 9 november door het Hof van Cassatie worden veroordeeld of vrijgesproken doet niet eens echt terzake. Wij gaan door op de ingeslagen weg. Als Vlaams Blok of onder een andere naam. Wij gaan door met het afvijlen van de scherpe kantjes en het bijschaven van taal en stijl waar dat nodig is. Omdat wij de aarzelende kiezers meer dan ooit duidelijk willen maken dat wij niet de wilde bende extremisten zijn waarvoor pers en politiek ons graag afschilderen.

Manu Ruys: "De massa van de Blok-kiezers bestaat in haar grote meerderheid niet uit racisten, fascisten, fanatici en extremisten, maar uit modale burgers die niet beter of slechter zijn dan andere kiezers. Die massa denkt en voelt rechts, zoals trouwens ook heel wat Vlamingen die voor andere partijen stemmen." "Verwacht mag worden", zo voorspelt Ruys, "dat alsmaar meer lieden met gezag en prestige die naar rechts overhellen maar nog niet tot het Blok toetraden, die stap wel doen.'

Ook Jan De Volder stelt in Tertio dat de christen-democraten en liberalen het centrum-rechtse veld braak lieten liggen. "Het Vlaams Blok kan zich zo profileren als de partij van het gezond verstand."

Daar ligt onze taak. Dat is onze verdomde plicht. Tegenover 1 miljoen Vlaams Blok-kiezers. En tegenover 6 miljoen Vlamingen. De verdere uitbouw van die brede, verstandig-rechtse, Vlaams-nationale partij. De partij van het gezond verstand.
 
Old September 25th, 2004 #4
STORMSOLDAAT
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up Dietsland sectie: Alle Nederlandse en Vlaamse Onderwerpen:

I created a Dutch language thread for all Dutch/Flemish topics.

Wij hebben nu een Dietsland thread voor vrienden van de Nederlandse taal op VNNF.

Quote:
Originally Posted by Hooknosewitz
Zijn er Nederlands sprekende mensen hier?
We zitten hier tuurlijk niet op een Nederlands Taal Forum maar 999 en ik spreeken Engels en Nederlands.

Hou Zee Kameraaden!

Onze grootste vijand is de jood, niet alleen de zionist.

Last edited by STORMSOLDAAT; October 5th, 2004 at 02:23 PM.
 
Old September 25th, 2004 #5
STORMSOLDAAT
Guest
 
Posts: n/a
Default

Ik denk dat Suzie King is zeer gevaarlijk voor de B&H beweging! Suzie King staat bekend in de porno-industrie, zo'n connectie is niet goed voor de B&H beweging! Met zo'n hortje komen we nooit ergens!
 
Old September 25th, 2004 #6
STORMSOLDAAT
Guest
 
Posts: n/a
Talking

Quote:
Originally Posted by BrightonWNP
Ik heb uw berichtbroer geplakt!

(hope that is right grammar)
uw is a little formal mate, jouw is better between friends!
 
Old September 25th, 2004 #7
Herman van Houten
Ausrotter
 
Herman van Houten's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Walhalla
Posts: 4,018
Herman van Houten
Default

Maybe BrightonWNP uses a translation program?

Goed idee BrightonWNP en Stormsoldaat!
 
Old September 25th, 2004 #8
STORMSOLDAAT
Guest
 
Posts: n/a
Default

999 wat is jouw meening over een verenigd Dietsland?Mijn mening over een Groot Nederland/Heel-Nederland (Dietsland).

Een verenigd Dietsland (Nederland en Vlaanderen) is het thuisland voor 21 miljoen nederlandstaligen en is de zevende ekonomische macht ter wereld.

Ik denk dat de droom van een verenigd Dietsland, ook werkelijkheid kan zijn!

Last edited by STORMSOLDAAT; September 25th, 2004 at 10:07 AM.
 
Old September 25th, 2004 #9
heaven above
Guest
 
Posts: n/a
Default

Ich haben eine hund !

OK I know that is German. But I don't know any Dutch or Flemish.

I used to know a few Dutch 'tankies' when I was based in Northern Germany. Good lads they were
 
Old September 27th, 2004 #10
Herman van Houten
Ausrotter
 
Herman van Houten's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Walhalla
Posts: 4,018
Herman van Houten
Default Dietsland contra Stinknegers

Ik ben voor Dietsland! Hier nog een statistiek over als Dietsland zou hebben bestaan:

Percentage van wereldhandel in 1910:

Groot-BritanniŽ 26,7 %
Dietsland (Nederland en BelgiŽ) 13,0 %
Duitsland 11,5 %
Frankrijk 9,2%
Verenigde Staten 9,2 %

Brussel als hoofdstad van Dietsland?

BRUSSEL - Omwonenden van de ambassade van de Centraal-Afrikaanse Republiek in Brussel klagen steen en been over de enorme stankoverlast die vanuit het gebouw wordt verspreid. Vuilnis en etensresten liggen al maanden opgestald in en rond het ambassadegebouw en de bewoners ervan zouden hun behoefte doen in de tuin. Dat meldde zaterdag het Vlaamse dagblad De Standaard.

Na de dood van de Centraal-Afrikaanse dictator Bokassa in 1996 ontstond grote onduidelijkheid over het bezit van het gebouw in de Brusselse deelgemeente Schaarbeek. Momenteel verblijven drie gezinnen in de inmiddels zwaar vervallen ambassade. Zij hebben nog niet gereageerd op oproepen het vuil te verwijderen.

Translation: niggers crapping in their garden, we can't do a thing against it because they're in the embassy of the Central African Republic!
 
Old September 27th, 2004 #11
STORMSOLDAAT
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by 999
Ik ben voor Dietsland! Hier nog een statistiek over als Dietsland zou hebben bestaan:

Brussel als hoofdstad van Dietsland?
Maar Momentaal is Brussel dan ook de hoofdstad van Europa!

Dietsland met Brussel als hoofdstad

Ik ben 100% voor Dietsland. Een land van 21
miljoen Nederlander, maar met Brussel als hoofdstad Brussel als hoofdstad van Dietsland? Dat is werkelijk een belachelijk idee m'n vriend!

Het zou een Vlaams-Nederlandse (Dietse) Hoofdstad. Het Nederlands moet de voertaal zijn en blijven!

Officiele is Brussel tweetalig, maar in werklijkheid toch met het Frans als voertaal.

Den Haag als hoofdstad van Dietsland? Ben je voor of tegen?
 
Old September 28th, 2004 #12
Herman van Houten
Ausrotter
 
Herman van Houten's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Walhalla
Posts: 4,018
Herman van Houten
Default

Ik ben voor Brussel als hoofdstad, puur en alleen omdat de stad dan weer nederlandstalig wordt omdat al die ambtenaren nederlands moeten spreken, dus ook de mensen in winkels enzovoorts.

Tegenwoordig is die stad meer dan 90% franstalig, 100 jaar geleden was nog meer dan de helftnederlandssprekend.

Verder is Brussel als hoofdstad een extra stimulans voor Vlaanderen om zich bij Nederland te voegen tot Dietsland. Totdat het zover is kan Den Haag gewoon hoofdstad blijven (Amsterdam is officiŽl hoofdstad maar dat slaat nergens op want de regering zit daar niet).

Misschien kunnen we in de toekomst een heel nieuwe hoofdstad bouwen ergens midden in Dietsland, met slavenarbeid van alle allochtonen en linksen.

Lekker ontspannend om Nederlands te schrijven, hoef ik niet zo na te denken.
 
Old September 28th, 2004 #13
STORMSOLDAAT
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by 999
Ik ben voor Brussel als hoofdstad, puur en alleen omdat de stad dan weer nederlandstalig wordt omdat al die ambtenaren nederlands moeten spreken, dus ook de mensen in winkels enzovoorts.
Quote:
Tegenwoordig is die stad meer dan 90% franstalig.
Dat is het grootste probleem met Brussel als hoofdstad in mijn ogen... Brussel als hoofdstad voor de behoud van de Nederlandse taal en cultuur?

Quote:
Verder is Brussel als hoofdstad een extra stimulans voor Vlaanderen om zich bij Nederland te voegen tot Dietsland.
Ja, ik ga akkoord. Mijn mening is dat deze maatregel is correct, dus is het meer een kwestie van supporters. Momenteel er zijn veel meer Vlaams nationalisten als Nederlandse nationalisten!


Quote:
Misschien kunnen we in de toekomst een heel nieuwe hoofdstad bouwen ergens midden in Dietsland, met slavenarbeid van alle allochtonen en linksen.
Alle allochtonen, linksen en gewone misdadigers, als slavenarbeider! Ik vind dat wel een goed idťe!

Hou Zee Kameraad!

Last edited by STORMSOLDAAT; September 28th, 2004 at 09:11 AM.
 
Old October 5th, 2004 #14
STORMSOLDAAT
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Hooknosewitz
Zijn er Nederlands sprekende mensen hier?
Is daar Afrikaans sprekende mense hier?
Hooknosewitz, ik heb op VNN gelezen dat je nu in Nederland woon ofzo?

Ben je Amerikaans?

Echt vet dat je in Zuid Afrika hebt gewoont!
 
Old October 6th, 2004 #15
Herman van Houten
Ausrotter
 
Herman van Houten's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Walhalla
Posts: 4,018
Herman van Houten
Default

Stuur hem een PM, denk dat hij VNN vergeten is.

Heb hem al tijden niet gezien hier.
__________________
"People, look at the evidence the truth is there you just have to look for it!!!!!" - Joe Vialls
Fight jewish censorship, use Aryan Wiki
Watch online television without jews!
 
Old October 6th, 2004 #16
Kind Lampshade Maker
The paranormal silent type
 
Kind Lampshade Maker's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Where you least expect
Posts: 8,265
Kind Lampshade Maker
Default

Quote:
Originally Posted by STORMSOLDAAT
Hooknosewitz, ik heb op VNN gelezen dat je nu in Nederland woon ofzo?

Ben je Amerikaans?

Echt vet dat je in Zuid Afrika hebt gewoont!
Jewnosejoke's whereabouts are probably kept as secret as your's are
__________________
 
Old October 6th, 2004 #17
STORMSOLDAAT
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by 999
Stuur hem een PM, denk dat hij VNN vergeten is.
Heb hem al tijden niet gezien hier.
Hoi 999, Ik heb hem zelf gisteren gezien op het VNN forum.

Ik heb Hooknosewitz een PM gesturt, maar nog geen antwoord gekregen???
 
Old October 6th, 2004 #18
STORMSOLDAAT
Guest
 
Posts: n/a
Talking

Quote:
Originally Posted by Kind Lampshade Maker
Jewnosejoke's whereabouts are probably kept as secret as your's are
Well he has said on the VNN forum he now lives in the Netherlands, just interestes what part. I now live in the East Anglian region (the South East of England). Somewhere near the A14.
 
Old October 6th, 2004 #19
Kind Lampshade Maker
The paranormal silent type
 
Kind Lampshade Maker's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Where you least expect
Posts: 8,265
Kind Lampshade Maker
Default Nijmegen kickz aŖ

Quote:
Originally Posted by STORMSOLDAAT
Well ...I now live in the East Anglian region (the South East of England). Somewhere near the A14.
My favorite city is Nijmegen. I'd love to move there. I have started a family in Germany, which makes this wish a pipe dream
__________________
 
Old October 6th, 2004 #20
STORMSOLDAAT
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by Kind Lampshade Maker
My favorite city is Nijmegen. I'd love to move there. I have started a family in Germany, which makes this wish a pipe dream
Nijmegen is nice, but I like Gent in Flanders better to be honest.

Germany is a nice place I lived there for a while in 1989 and met Michael Kuehnen when I attended a meeting of the NF Nationalsozialistische Front (now banned). Michael Kuehnen at time he had not been "outed" as a Homo (I don't know if it was true, he is dead now).

Michael Kuehnen was interesting to speak to and had done time for the movement, it was good to meet him before he died.
 
Reply

Share


Thread
Display Modes


All times are GMT -5. The time now is 01:53 PM.
Page generated in 0.15201 seconds.